appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

De Ochtend

'Premier Rutte: woordgoochelaar van beroep'

maandag 16 januari 2017, 09:55 uur

Dit weekend zijn de campagnes begonnen en dat is voer voor ons Taalteam. Frank van Pamelen viel vooral de onduidelijke taal van Mark Rutte op. Naast premier is hij volgens Van Pamelen woordgoochelaar van beroep en dé taalgebruiker van dit weekend.

In Buitenhof zei hij dat hij samenwerken met de PVV niet uit sluit, maar dat de kans dat de VVD met de PVV gaat regeren nul is. ‘Nou weet ik niet veel van statistiek, meneer Rutte, maar als de kans nul is, dan is het dus uitgesloten.’ Deze claim van onze premier snijdt niet alleen taalkundig geen hout, maar klopt wiskundig ook niet.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1