appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat

De Ochtend

Amerikaanse Nederlanders verder in problemen door belastingregels

maandag 19 december 2016, 09:36 uur

Per 1 januari moeten Nederlanders met een Amerikaans staatsburgerschap een Tax Identification Number, een soort Burgerservicenummer, opgeven bij hun Nederlandse bank. Als ze dat niet doen, dan kan de bank een grote boete krijgen. Het kan daarom voorkomen dat de bank deze klanten moet wegsturen.

Maar lang niet alle Nederlanders met een Amerikaans staatsburgerschap hebben zo’n nummer. Het verkrijgen van zo’n nummer kan wel tot 9 maanden duren en de aanvraag is bijzonder lastig. Daarnaast weet niet eens iedereen dat hij/zij ook een Amerikaans staatsburgerschap heeft, je bent namelijk al Amerikaans staatsburger als 1 van je ouders daar is geboren.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1