appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

De Ochtend

'Kritiek op Roemer laat zien waarom bepaalde mensen niet hoog op de lijst staan'

woensdag 14 december 2016, 10:39 uur

Meerdere Kamerleden van de SP uiten in het AD kritiek op partijleider Roemer. Ze zeggen dat het broeit in de fractie en vrezen dat de partij bij de verkiezingen niet verder komt dan tien zetels. De krant citeert anoniem twee Kamerleden. Een van hen zegt dat Roemer sinds zijn aantreden als fractieleider (in 2010) nooit iets gedaan heeft aan onderlinge spanningen. 

Het andere anonieme Kamerlid zegt dat er een sfeer heerst van "het gaat fan-tas-tisch en fan-tas-tisch", maar dat iedereen kan zien dat het niet goed gaat met de SP. Roemer zou duiken en te weinig zelfkritisch vermogen hebben. 

Het AD schrijft dat de onvrede bij de SP kennelijk zo groot is, dat verschillende SP-Kamerleden op eigen initiatief contact met de redactie zochten.

SP-Kamerlid Ronald van Raak reageert op NPO Radio 1 op de kritiek.

Lees ook: 'Anonieme kritiek op Roemer is laf'

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1