appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

'Paar wijntjes tijdens zwangerschap niet onschuldig'

maandag 28 november 2016, 09:36 uur

Een glaasje alcohol tijdens het begin van de zwangerschap kan toch geen kwaad? En mijn moeder dronk gewoon door toen ze zwanger was in de jaren ’70. Veelgehoorde opmerkingen als het gaat om zwangerschap en alcohol. Maar onschuldig zijn die paar wijntjes helemaal niet.

Geen druppel, maar dan ook echt geen druppel alcohol tijdens de zwangerschap. Daarvoor pleit Barbara Sibbles, kinderarts in het Sophia ziekenhuis in Rotterdam. Maar hoe zit het dan met alcohol voordat je wéét dat je zwanger bent? En als je dan toch een keer zondigt, hoeveel kwaad kan dat nu werkelijk? Daarvan zijn zelfs de professionals nog niet goed op de hoogte. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1