appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

De Ochtend

BumaCultuur: verplicht muziekles op voortgezet onderwijs

vrijdag 25 november 2016, 10:02 uur

Leerlingen in het voortgezet onderwijs moeten verplicht muziekonderwijs krijgen. Dat zegt Buma Cultuur, de stichting die de Nederlandse muziekindustrie stimuleert. Op de basisschool is dat al onderdeel van het lesprogramma.

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur, vindt het gek dat kinderen nu na de basisschool geen muziekonderwijs krijgen. 'Muziek is een miljardenindustrie, we nemen het onderwijs niet serieus.' Hij pleit voor een inspanningsverplichting, net zoals bij sport, waarbij leerlingen geen examen doen.

Luister hier het gesprek met Frank Helmink terug. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1