appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

De Ochtend

Mediaforum: "Op redacties werken allemaal kleine Pechtolds"

maandag 14 november 2016, 10:57 uur

"Wij moeten toe naar een maatschappij waarin we elkaar weer aardig vinden, met respect voor elkaars standpunten," vindt programmamaakster Catherine Keyl in het Mediaforum van De Ochtend op NPO Radio 1. Ze heeft ook een idee hoe je dat kunt bereiken. "Door gewoon te luisteren, een normale taal te spreken en door je als journalist niet op een enorme hoogte te stellen." 

De publieke omroep moet de opvattingen van 'gewone mensen' vaker laten zien en horen. Die opvatting is niet nieuw, maar weer actueel na de voor velen verrassende verkiezingswinst van Donald Trump. NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman kondigt vandaag in een opiniestuk in de Volkskrant aan met de omroepen om de tafel te gaan zitten, want "de publieke omroep is niet van ons, maar van u". De kijker, lezer en luisteraar dus. 

Lees hier verder: 'Op redacties werken allemaal kleine Pechtolds'

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1