appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Minister Hennis van Defensie reageert op de start van de slag bij Mosul

maandag 17 oktober 2016, 09:37 uur

De militaire operatie op de Iraakse stad Mosul te bevrijden van IS is vannacht gestart. Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert: “Ik heb bevestiging gekregen dat het offensief is ingezet. Dat wil niet zeggen dat Mosul binnenkort uit handen is van IS, maar de frontlinie is verder verschoven.” 

Nederland heeft 150 man in Irak zitten om de Iraakse strijdkrachten te trainen. Hennis benadrukt dat zij niets met het offensief te maken hebben. Luister hier het hele interview met minister Hennis-Plasschaert terug.

Lees ook: Hennis vreest humanitair drama in Mosul

Lees meer over:
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1