appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Stand.nl: ‘Verpleeghuizen moeten meewerken aan onderzoek van Inspectie’

dinsdag 11 oktober 2016, 11:40 uur

“Verpleeghuizen moeten gewoon meewerken aan onderzoek van  Inspectie voor de Gezondheidszorg.” Dat zegt Marith Volp, Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ze reageert op NPO Radio 1 in het programma Stand.nl op het bericht dat verpleeghuizen weigeren om mee te werken aan een onderzoek.

De stelling was: Verpleeghuizen moeten gewoon meewerken aan onderzoek van de Inspectie. Van de luisteraars was 82% voor en 18 % tegen.

“De lijsten zijn niet de enige maatstaf voor kwaliteit, maar je hebt die lijsten wel nodig om te zien of de brandveiligheid en het verstrekken van medicatie in orde is”, aldus Volp. De verpleeghuizen weigeren om mee te werken met het onderzoek omdat de vragenlijst van de Inspectie volgens brancheorganisatie ActiZ onduidelijk is.

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) geef de partijen tot het eind van de maand om er samen uit te komen. “Ik verwacht van de verpleeghuizen dat ze de gegevens alsnog aanleveren”, aldus Volp. Blijven de instellingen weigeren, dan moet de Inspectie volgens Volp een besluit nemen over een geschikte maatregel zoals het onder verscherpt toezicht stellen van de weigeraars. “Maar de oudere is daar de dupe van”, zegt Volp.

Luister het hele gesprek terug, met naast Marith Volp ook Jan de Vries (ActiZ), Dianda Veldman (NPCF) en Laurent de Vries van verpleeghuis De Klaarbeek. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1