appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Ombudsmannen van krijgsmachten over de hele wereld bijeen

maandag 3 oktober 2016, 09:39 uur

Ombudsmannen van krijgsmachten over de hele wereld komen vanaf vandaag bijeen in Amsterdam om te praten over hun werk. Een belangrijk thema op de conferentie is de rol die ombudslieden spelen bij vredesmissies. Gastheer van de conferentie is de Nederlandse Inspecteur-Generaal der Krijgsmachten, generaal Bart Hoitink. 

Zo heeft Hoitink gesproken met de Malinese ombudsman; "Het gaat erom dat wij toezien op het welbevinden van het personeel binnen defensie, maar natuurlijk ook hoe er omgegaan wordt met de mensen in het land waar ze optreden. Vandaar dat het goed is om ook met de Malinese autoriteiten te spreken om daarmee in ieder geval begrip te krijgen. Het zal niet lukken om Zuid-Afrika, Mali of Duitsland precies op dezelfde lijn te krijgen, maar daar gaat het ook niet om."

 

Lees meer over:
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1