appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

intussen in....

vrijdag 30 september 2016, 09:41 uur

En intussen gebeurt er nog veel meet in de wereld dat de aandacht verdient: 


Zo kreeg de Syrisch ambassadeur bij de Verenigde Naties Bashar Al Jaafard van een journalist de vraag of zijn regering verantwoordelijk is voor het bombarderen van ziekenhuizen in Aleppo. U hoort de vraag en zijn reactie:

https://www.youtube.com/watch?v=4GkNnjHr-10&feature=youtu.be

Het was misschien moeilijk te horen maar de ambassadeur vond het wel een grappige vraag, en loopt grinnikend voorbij zonder verder antwoord te geven..Tsja….


En intussen heeft de Italiaanse premier Mateo Renzi  bij de BBC hard uitgehaald naar ex-premier David Cameron. Het hele Brexit-referendumwas alleen maar bedoeld om interne problemen van Camerons’s  partij op te lossen. En zoiets doe je niet,zegt hij:

http://www.bbc.com/news/world-europe-37503995

Overigens moetende Britten nu maar op de blaren zitten, vindt Renzi:

Het is onmogelijk om de Britten straks meer rechten te geven dan andere landen buiten de EU.


En intussen heeft een groep vrouwen uit het stadje  Missoula  in de Amerikaanse staat Montana het initiatief genomen om Syrische vluchtelingen uit te nodigen om er te komen wonen. Dat zorgt voor discussie in de conservatieve en vrijwel geheel blanke gemeenschap,maar de burgemeester is vóór:  

https://www.youtube.com/watch?v=RZsqM7QRtZM&feature=youtu.be

Vluchtelingen nemen risico’s om een beter leven te krijgen, zegt hij. En dat is precies het verhaal van Amerika

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1