appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

De Ochtend

Nederland produceert te veel mest

donderdag 15 september 2016, 10:09 uur

Nederland heeft een mestoverschot.Om daar wat aan te doen kwam staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam een paar dagen geleden met een wetsvoorstel.

Het plan is dat melkveehouders maar een bepaalde hoeveelheid mest mogen produceren. Nu wordt teveel mest afgevoerd omdat bedrijven het op het eigen land niet kwijt kunnen.Maar wat als je dat wel kan, en je dus niet bijdraagt aan het mestoverschot? In het plan van Van Dam zou je dan toch moeten gaan betalen, en dat zet kwaad bloed bij die boeren. 

Foppe Nijhof heeft 70 melkkoeien op zijn bedrijf in het Friese Boelenslaan. Verslaggever Maarten Bleumers klom bij hem op de sjovel.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1