appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Een pool van topadvocaten moeten agenten in zwaar weer bijstaan

woensdag 24 augustus 2016, 09:30 uur

Zojuist is het hoger beroep begonnen tegen de politieman Ronald V. Hij is tot 2 jaar cel veroordeeld voor het neerschieten van de bijrijder van een vluchtende ramkraker. Dat gebeurde in augustus 2013. De veroordeling heeft flinke onrust veroorzaakt binnen het politiekorps. Zo veel zelfs, dat de toenmalige korpschef Gerard Bouwman een advocatenpool heeft opgericht. Daarin zitten zo’n 20 topadvocaten die agenten moeten bijstaan als zij in zwaar weer zijn geraakt na het gebruik van geweld.

Over die advocatenpool, gaan we het zo hebben met: Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP en Hans Anker, één van de 20 advocaten die aan deze pool deelneemt en Geert Jan Knoops. Hij is de raadsman van Ronald V, tegen wie op dit moment het hoger beroep dient.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1