appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Stand.nl: 'Asbestproblemen niet bagatelliseren'

donderdag 2 juni 2016, 11:12 uur

Asbest heeft een droevige geschiedenis in Nederland en dat speelt nog steeds zegt SP Tweede Kamerlid Eric Smaling. ‘Nederland staat tweede op de wereldranglijst als het gaat om het aantal asbestslachtoffers per miljoen inwoners.’ Dus je moet de problemen echt niet bagatelliseren zegt Smaling.


Nog 7,5 jaar en dan wil staatssecretaris Dijksma alle Nederlandse daken asbestvrij hebben. Daarom komt ze vandaag met een nieuwe campagne. Maar dat is peperduur en de gezondheidswinst minimaal, betogen de burgemeester van Alkmaar en een aantal woningcorporaties vandaag in een pamflet.

Onnodige paniek
Asbest leidt al snel tot paniek, soms worden bij een brand hele wijken afgesloten. Dat is echt niet nodig, betogen de schrijvers van het stuk. Hun stelling is dat we asbest moeten gaan behandelen als een normaal probleem dat een normale oplossing verdient.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1