appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Evelien de Jong is beslishulp voor singles met kinderwens

dinsdag 15 maart 2016, 10:03 uur

"Juist als je net afgestudeerd bent en je begint aan een carriere dan komt er veel op je pad. Lastig om in die tijd ook nog een partner te vinden waarmee je een gezin kan stichten," zegt cultuurwetenschapper en ervaringsdeskundige Evelien de Jong. Zij lanceert een Kinderwenskompas voor singles. Hulp aan alleenstaande vrouwen die graag een kind willen. 

Het gaat Evelien de Jong om hoogopgeleide vrouwen. Het Kinderkompas wil die vrouwen helpen met beslissingen over hun onvervulde kinderwens door een stappenplan waarmee de vrouw deadlines kan plannen. Na haar 35e is het moeilijker om nog zwanger te raken. Dan is het bijvoorbeeld handig om te weten dat er bij de spermadonorbank een lange wachttijd bestaat.

Volgens Evelien de Jong zou de Nederlandse overheid ook iets kunnen betekenen. Zoals Denemarken dat doet: daar krijgen jongens en mannen voorlichting dat ze niet zouden moeten wachten met het verwekken van kinderen. Daar stijgt het aantal single-moeders.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1