appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

De Ochtend

Verslavingszorg onder druk

donderdag 28 januari 2016, 09:34 uur

De verslavingszorg staat onder grote druk. Verzekeraars hebben teveel macht over zorgaanbieders en de verslaafde patiënt is daar de dupe van. Dat zegt Cor de Jong, Hoogleraar Verslavingszorg aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hoofdopleider van verslavingsartsen in Nederland.

Morgen neemt De Jong afscheid als hoogleraar en in zijn afscheidsrede pleit hij voor een gelijkwaardige relatie tussen verzekeraars en hulpverleners in de verslavingszorg.Vanochtend heeft de Tweede Kamer een algemeen overleg over drugs met staatssecretaris Van Rijn.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1