appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Doven als culturele groep

vrijdag 15 januari 2016, 10:00 uur

De dovengemeenschap in Nederland voelt zich niet genoeg erkend. Het kabinet wil de subsidie aan het doveninternaat in Haren stoppen waardoor ook de HAVO-school daar dreigt te moeten sluiten. In Ede wil het bestuur van het enige woon-zorgcomplex voor doven de instelling ook toegankelijk maken voor horende ouderen, en al lange tijd een heet hangijzer: De gebarentaal is niet een officieel erkende taal.

Over het zware weer waarin de dovengemeenschap in Nederland verkeert praten we met Anja Hiddinga, onderzoeker aan de afdeling Antropologie van de Universiteit van Amsterdam. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1