appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Is de wereld beter af zonder religie?

vrijdag 1 januari 2016, 09:03 uur

Het Humanistisch Verbond heeft een nieuwe directeur. Vandaag is officieel de eerste werkdag van Christa Compas en die luiden we hier in. 

Want wat is de rol van religie in de maatschappij vandaag de dag en hoe zouden we dat idealiter vormgeven? Hoeveel ruimte is er voor ongelovigheid en wordt die ruimte alleen maar groter? De roep om het afschaffen van religie wordt steeds groter. Bijvoorbeeld ook na aanslagen als in Parijs. Er is een angst voor de islam. Hoe gaan we daar maatschappelijk mee om en hoe kunnen we weer hoopvol met elkaar samenleven?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1