appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

De vergeten Griekse crisis

maandag 21 december 2015, 09:00 uur

GURU Script Text

Griekenland raakte afgelopen zomer weer in een ongekende crisis. De banken gingen op slot en een Grexit - vertrek uit de euro - was dichterbij dan ooit.
Na slopende onderhandelingen tussen de eurolanden en griekenland kwam er een derde steunpakket op tafel.

Het gaat om maximaal €86 mrd voor drie jaar. Het geld komt uit het noodfonds ESM, dat beschikt over een leencapaciteit van €455 mrd. In ruil daarvoor moeten de Grieken zich houden aan zware en ingrijpende hervormingseisen.

Hoe gaat het nu in Griekenland? Zijn de nodige hervormingen ingezet en wat merken de Grieken daarvan? Hoe houdbaar/onhoudbaar is de situatie daar nu?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1