appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de zondag

De Ochtend

Ouderen huren hun eigen huis

woensdag 19 augustus 2015, 11:20 uur

Oudere huiseigenaren hebben wel geld, maar vaak kunnen ze er niet bij: het zit in de bakstenen, in de overwaarde van hun huis. En mogelijkheden om het geld uit die stenen te halen - zonder te verhuizen - zijn er nauwelijks.

Maar er komen nu verschillende fondsen op die de huizen van ouderen opkopen. Zij doen dat bijvoorbeeld voor 80 % van de waarde. De oudere huurt zijn huis vervolgens terug voor een ‘marktconforme’ huurprijs.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1