appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Stand.nl 'Religie hoort achter de voordeur'

maandag 25 mei 2015, 09:03 uur

‘God zij met ons’ staat op de Nederlandse twee-euromuntstukken. De koning noemt God in de troonrede. En we kennen in Nederland een Zondagswet. Daarin staat dat er op zondag voor 13 uur geen vermakelijkheden mogen worden georganiseerd.

Het zijn enkele voorbeelden van hoe de christelijke religie een plek heeft in ons openbare leven. Ook in bestuurlijke vorm dus. Nederland kent sinds 1795 een scheiding van kerk en staat. Maar dit betekent in ons land niet een scheiding van religie en politiek. 

Is dat hoe het nu eenmaal is in Nederland, een land met christelijke traditie, en heeft niemand er last van? Of moet de scheiding van kerk en staat nog veel verder doorgevoerd worden en zou religie een minder zware status moeten krijgen?

Overtuigd atheïst Arjen Lubach spreekt er over met Gert Jan Segers, Tweedekamerlid voor de ChristenUnie.

 


Lubach in discussie met Gert Jan Segers 'Religie hoort achter de voordeur'


Jacques Boonman ervaart dagelijks invloed van SGP in zijn leven. In Stand.nl 'Religie hoort achter d


Introductie Stand.nl 'Religie hoort achter de voordeur'


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1