appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag

De Ochtend

Serie: Nieuwe energie in de mijnstreek

vrijdag 8 mei 2015, 12:07 uur

Het sluiten van de mijnen, nu 50 jaar geleden, heeft grote impact gehad op Zuid Limburg. De Oostelijke Mijnstreek, die nu stadsregio Parkstad wordt genoemd, heeft lang geworsteld met grote werkloosheid, leegstand, criminaliteit en vergrijzing. Maar het tij lijkt eindelijk te keren. Dankzij grote en kleine initiatieven zoals het Jaar van de Mijnen, Continium Kerkrade, IBA Parkstad, Mijnwater, Cultura Nova en bijvoorbeeld 100% Heerlen. 
Verslaggever Job Jan Altena registreerde het allemaal met z'n microfoon en dat is deze week te horen in de radioserie: Nieuwe Energie in de Mijnstreek. 


Nieuwe energie in de mijnstreek (1)


Nieuwe energie in de mijnstreek (2)


Nieuwe energie in de mijnstreek (3)


Nieuwe energie in de mijnstreek (4)


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1