appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Stand.nl 'We kunnen erop vertrouwen dat het geld voor Nepal goed wordt besteed'

vrijdag 1 mei 2015, 09:49 uur

Geld geven voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Dat doen de Nederlanders vandaag. Vanmorgen vroeg werd de Nationale Actiedag Giro 555 afgetrapt op NPO Radio 2.

Hoeveel we zullen geven is nog even afwachten, maar bij vorige acties waren we vrijgevig. Zo werd na de aardbeving in Haiti 111 miljoen euro opgehaald en na de tsunami in Azie zelfs 208 miljoen.

Als gulle gever weet je nooit direct wat er precies met jouw gift gebeurt. Zijn de hulporganisaties wel open genoeg over de besteding van het geld? Is er genoeg toezicht? Of moet je er gewoon vanuit gaan dat het wel goed komt met de opbrengst van de actie?


Jurgen van den Berg spreekt met: Thea Hilhorst, hoogleraar humanitaire hulpverlening en wederopbouw, Universiteit Wageningen.Thea Hilhorst, hoogleraar humanitaire hulpverlening en wederopbouw


Theo Schuyt, hoogleraar filantropische studies in Stand.nl 1 mei


Intro + eerste reacties Stand.nl Giro-555 Nepal 1 mei


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1