appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Vreemdelingenrechtadvocaat Barbara Wegelin

vrijdag 20 maart 2015, 10:31 uur

Als een vreemdeling ernstig ziek is, mag ie niet worden uitgezet als hij in zijn eigen land geen goede medische zorg kan krijgen. Toch gebeurt dat soms wel. De Nationale Ombudsman bekeek hoe de IND onderzoek doet naar medische hulp in het land van herkomst van de vreemdeling. De Ombudsman is kritisch daarover.

Barbara Wegelin is advocaat vreemdelingenrecht en zij droeg vijf gevallen van zieke vreemdelingen voor bij de Ombudsman voor onderzoek.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1