appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag

De Ochtend

Stand.nl: De extra maatregelen tegen agressie maken treinen en stations veiliger

donderdag 12 maart 2015, 10:01 uur

Het is bijna dagelijks raak op het spoor. Conducteurs zijn hun leven niet zeker en worden, soms zonder enige aanleiding, mishandeld. Uit onderzoek blijkt dat in ongeveer de helft van de gevallen zwartrijders verantwoordelijk zijn voor het geweld tegen treinpersoneel. Dus hebben NS, vakbonden en staatssecretaris Wilma Mansveld gisteravond besloten om zo snel mogelijk de poortjes op stations te sluiten.
 
Maar daar blijft het niet bij. Er komt meer cameratoezicht. Op de twintig grootste stations komt een station-agent. En op risicotrajecten laat NS een extra conducteur meereizen. Tal van maatregelen, maar de vraag is of het afdoende is om het geweld in de trein en op stations te beteugelen. Wat vindt u? Vandaag is de stelling in stand.nl:
 
De extra maatregelen tegen agressie maken treinen en stations veiliger;

Stand.nl: De extra maatregelen tegen agressie maken treinen en stations veiliger (Lex Mellink)


Stand.nl: De extra maatregelen tegen agressie maken treinen en stations veiliger (Piet Nuyens + bell


Stand.nl: De extra maatregelen tegen agressie maken treinen en stations veiliger (Intro)


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1