appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Stand.nl: De studenten in Amsterdam moeten doorgaan met hun acties

donderdag 26 februari 2015, 09:46 uur

Na de ontruiming van het Bungehuis zijn de studenten van de Universiteit van Amsterdam gisteren het Maagdenhuis binnengedrongen. Na een vreedzame protestmars drongen de studenten het bestuurscentrum van de UvA binnen door de deur in te trappen. Het bestuur van de UvA heeft aangifte gedaan en vraagt om een ontruiming.
 
De studenten eisen meer inspraak in het bestuur en willen serieus genomen worden. Burgemeester Van der Laan sprak rond middernacht met de studenten en zegt hun problemen te begrijpen, “maar dat betekent niet dat ik jullie acties steun”. Ook zei hij dat er een ‘vreedzame uitzetting’ zal komen.
 
Is het terecht dat de studenten het Maagdenhuis bezetten om hun eisen voor beter onderwijs kracht bij te zetten of hebben ze nu genoeg aandacht gekregen en is hun boodschap wel duidelijk ?

Stand.nl Karl Dittrich van de VSNU over de studentenacties Amsterdam 26-2 (3)


Stand.nl Ewout van der Hoog over de studentenacties Amsterdam 26-2 (2)


Intro + eerste reacties Stand.nl studentenacties Amsterdam 26-2


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1