appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Stand.nl: Het is schandalig dat Jos van Rey meedoet aan de Provinciale Statenverkiezingen.

woensdag 21 januari 2015, 09:42 uur

Hij wordt beschuldigd van corruptie, witwassen en zelfs verkiezingsfraude. Toch staat de Roermondse politicus Jos van Rey op de kandidatenlijst van de Volkspartij Limburg. Hij staat onderaan als lijstduwer. 

De lijsttrekker van de partij gaat ervan uit dat Van Rey ook daadwerkelijk zijn zetel in de Staten inneemt als hij op 18 maart genoeg voorkeursstemmen krijgt. 
Van Rey ligt al drie jaar onder vuur, maar blijft de steun houden van een groot deel van de Limburgers. Bij de gemeenteraadsverkiezing van vorig jaar werd hij ook met voorkeursstemmen gekozen. Zelf ontkent Van Rey de zaken die hem ten laste zijn gelegd. Hij spreekt van een politiek complot. 

Is het ongepast dat iemand die van onder andere verkiezingsfraude wordt verdacht mee mag doen aan nieuwe verkiezingen? Of heeft Van Rey het recht om mee te doen omdat zijn schuld nog niet is bewezen?

Politicoloog Andre Krouwel over Jos van Rey in Stand.nl 21 jan


Jo Timmermans, voorzitter bestuur Volkspartij Limburg Stand.nl 21 jan


Stand.nl Het is schandalig dat Jos van Rey meedoet aan de Provinciale Statenverkiezingen (Deel 1)


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1