appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Stand.nl "Het kabinet doet genoeg om het klimaat te verbeteren"

maandag 22 september 2014, 09:12 uur

Honderdduizenden mensen hebben wereldwijd meegelopen met de klimaatmars. Ook in Nederland waren er heel veel mensen op de been.
De mars is bedoeld als een protest. Door mee te lopen roepen mensen in de hele wereld hun regeringen op om morgen op de Klimaattop van de Verenigde Naties in New York in actie te komen. Zodat de aarde ook voor toekomstige generaties leefbaar blijft.
 
Nederland stuurt met 5 bewindspersonen een ongekend zware delegatie naar de top.
Opvallend, want in zowel de Troonrede als de Miljoenennota kwamen de thema's duurzaamheid en klimaat vorige week maar mondjesmaat ter sprake.
 
Is dat terecht, omdat we nu vooral moet focussen op het herstel van de economie? Of wordt het klimaatprobleem door onze regering onderschat?


Jurgen van den Berg en Bert Kranenbarg spreken met:Paul van Seters, hoogleraar globalisering en duurzame ontwikkeling aan de Tilburg University en TIAS School for Business and Society.

Ook bellen we met Dorien Soons, schrijver van een kookboek met milieuvriendelijke recepten (Voetprint Cooking).

 

Stand.nl Paul van Seters reageert op de stelling: het kabinet doet genoeg om het milieu te verbetere


Dorien Soons van Voetprint Cooking over de stelling: Het kabinet doet genoeg om het klimaat te verbe


INTRO Stand.nl "Het kabinet doet genoeg om het klimaat te verbeteren"


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1