appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Stand.nl: 'Een 32-urige werkweek moet de norm worden'

dinsdag 25 februari 2014, 09:25 uur

Er moet een werkweek komen van 32 uur. Daarvoor pleit GroenLinks. De partij wil met dit plan de hoge werkloosheid aanpakken. In totaal zijn er nu 678.000 mensen werkloos.

GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik wil de huidige banen eerlijker verdelen. Hij denkt dat het in een tijd van massaontslagen heel wenselijk is om mensen minder te laten werken, in ruil voor meer zekerheid. Bovendien is werken voor mensen die nog wel een baan hebben "topsport" geworden, vindt Van Ojik. "Ouders rennen heen en weer tussen werk en kinderdagverblijf en komen tijd tekort voor bijvoorbeeld zorgtaken."  

Is het een goed idee van Groenlinks om het werk eerlijker te verdelen? Of is het niet aan de politiek om te beslissen of iemand 40, 36 of 32 uur per week werkt?


Fractievoorzitter Bram van Ojik van GroenLinks over de stelling: ' Een 32-urige werkweek moet de norm worden'


Reactie luisteraars op de stelling 'Een 32-urige werkweek moet de norm worden'


Ondernemer Marja Ruigrok over een kortere werkweek van 32 uur


Reactie luisteraars op de stelling 'Een 32-urige werkweek moet de norm worden'


intro stand.nl: Een 32-urige werkweek moet de norm worden


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1