appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Natasja Gibbs

Hebben hormonen in anticonceptie terecht een slechte naam?

donderdag 29 april 2021

In de jaren '60 het symbool van emancipatie: de anticonceptiepil. De vrouw kreeg meer controle over wel of niet zwanger worden. Maar vrouwen van nu spreken zich steeds meer uit over de psychische bijwerkingen van de pil. Je somber voelen of angstig zijn, ineens uit je slof schieten of minder zin hebben in seks. Hebben hormonen in anticonceptie terecht een slechte naam gekregen?


In De Nieuws BV praat Natasja Gibbs hierover met Anne Marieke Doornweerd, neurowetenschapper bij de Universiteit van Utrecht, zij doet onderzoek naar welk effect de pil heeft op je stemming en emotie. En met de hosts van de podcast en het feministische-platform van DAMN, HONEY: Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1