appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Natasja Gibbs

Lang leve de bruinkoolmijn in Oost-Europa. Werkt het Europese klimaatbeleid wel?

woensdag 28 april 2021

Vorige week is er door alle regeringsleiders van de Europese Unie een handtekening gezet onder de nieuwe klimaatwet. De ambitie is groot: in 2050 moet Europa klimaatneutraal zijn. Verduurzamen is het toverwoord de komende tijd. Toch zijn in Oost-Europa de oude energiebronnen nog altijd populair. In Bulgarije wordt er op dit moment zelfs plaats gemaakt voor de uitbreiding van de bruinkoolmijn. Werkt het Europese klimaatbeleid wel?


In De Nieuws BV spreekt Natasja Gibbs hierover met met Remco de Boer, onderzoeker naar de energietransitie. En met Jenne Jan Holtland, correspondent voor de Volkskrant in Midden en Oost Europa. 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1