appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Natasja Gibbs

De Raad voor de Kinderbescherming luidt noodklok om tekort aan taakstrafbegeleiders

dinsdag 20 april 2021

6000, zoveel jongeren tussen de 12 en 23 begeleidt de Raad voor de Kinderbescherming jaarlijks bij een taakstraf. Het wordt echter steeds moeilijker om de jongeren te plaatsen omdat er te weinig taakstrafbegeleiders en werkplekken zijn. Vooral begeleiders zijn schaars en dus start de RvdK een zoektocht.

Natasja Gibbs bespreekt het met Herke Elbers, algemeen directeur van de Raad voor de Kinderbescherming en met taakstrafbegeleider Peter de Zwaan, hij werkt bij jongerencentrum Samson in de Haagse Schilderswijk.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1