appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Patrick Lodiers

Waarom zijn de wijken zo belangrijk voor de Molukse gemeenschap?

maandag 22 maart 2021

70 jaar geleden kwamen de eerste Molukkers naar Nederland. De KNIL militairen die voor Nederland gevochten hadden zouden in eerste instantie tijdelijk in Nederland blijven. Maar tijdelijk werd definitief. Sindsdien hebben ze eigenlijk altijd bij elkaar gewoond. Eerst in kampen en toen in de Molukse wijken.

Tijd om de verhalen van de wijken te gaan vertellen aldus Victor Joseph. Samen met Sam Jones en Guido Spring maakte hij een podcast over de Molukse wijken in Nederland. Djehoshua Sahetapy maakt zich hard voor het behoud van de Molukse wijken in Nederland. Waarom zijn die wijken zo belangrijk voor de Molukse gemeenschap?

De podcast serie van Victor Joseph is te beluisteren op deze website

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1