appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Natasja Gibbs

VVD financiert campagne mede uit beurswinst

dinsdag 16 maart 2021

De VVD heeft recent 400.000 euro gekregen uit een fonds dat voor meer dan 4 miljoen euro aan aandelen bezit. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het jaarverslag van stichting Het Thorbeckefonds. Onderzoeksplatform FTM maakte al eerder bekend dat de stichting onder meer aandelen in bezit had van Shell en Unilever.

We praten erover met deskundige op het gebied van partijfinanciering Ingrid van Biezen, hoogleraar vergelijkende politicologie aan de Universiteit Leiden. Volgens haar zou de politiek moeten nadenken over strengere regels voor bedrijfsinvesteringen door politieke partijen en aanverwante instellingen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1