appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Natasja Gibbs

Museum van de Democratie met Gert-Jan Segers

maandag 22 februari 2021

In aanloop naar de verkiezingen vullen verschillende lijsttrekkers de eregalerij van het Museum van de Democratie met hun heldinnen of helden. In De Nieuws BV leggen de lijsttrekkers uit waarom iemand een plekje verdient in de eregalerij en hoe deze persoon haar of hem heeft geïnspireerd. 

Deze keer voegt lijsttrekker van de ChristenUnie Gert-Jan Segers zijn held toe. Dietrich Bonhoeffer, een Duitse theoloog en predikant, die een grote rol speelde bij het verzet tegen Hitler. Zijn visionaire blik op het geloof, maar ook zijn zijn overtuiging dat je beter iets dan niets bij kan dragen, is wat Segers tot de dag van vandaag inspireert. Bonhoeffer was een van de laatste verzetsstrijders die op bevel van Hitler in zelf in 1945 werd geëxecuteerd. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1