appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Natasja Gibbs

Bijstandsaffaire dreigt nieuwe toeslagenaffaire te worden

dinsdag 12 januari 2021

Nog altijd is er veel niet duidelijk over de toeslagenaffaire. Dat terwijl een nieuwe affaire zich lijkt te openbaren: de bijstandsaffaire. Emeritus hoogleraar Sociale Wetenschappen Trudie Knijn bundelde en publiceerde met collega wetenschappers grootschalig onderzoek naar de bijstand onder de nieuwe participatiewet van 2015. 

De resultaten zijn verontrustend en tonen veel overeenkomsten met de toeslagenaffaire. Knijn en Kamerlid Renske Leijten vertellen in De Nieuws BV waarom dit verontrustende signalen zijn en welke overeenkomsten er zijn met de toeslagenaffaire, die kamerlid Leijten blootlegde.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1