appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Natasja Gibbs

Pauzeknop voor mensen met schulden

maandag 26 oktober 2020

Kampen met schulden is nooit makkelijk, maar in tijden van Corona is het zelfs nóg moeilijker geworden. Reden om vaart te zetten achter een nieuw hulpmiddel dacht wethouder Amsterdam Marjolein Moorman. Zij bedacht als het ware een pauzeknop voor mensen met schulden. 

Hoewel het hulpmiddel in Amsterdam is ontwikkeld, heeft niet alleen Amsterdam met dit probleem te maken. Voorzitter Marco Florijn van de Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren gaat de pauzeknop landelijk opschalen. 

Wethouder Moorman en Marco Florijn schoven aan bij De Nieuws BV om het toe te lichten. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1