appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Natasja Gibbs

Artikel 1 van de Grondwet in het Museum van de Democratie

maandag 19 oktober 2020

Al bijna een jaar is het Museum van de Democratie open, maar pas nu wordt Artikel 1 van de Grondwet toegevoegd aan de collectie. Niemand minder dan Natascha van Weezel zet het artikel bij in het museum. 

Het artikel is nog geen veertig jaar oud en toch staat het vaak ter discussie. Zeker als het naast andere grondrechten gelegd wordt, zoals de vrijheid van meningsuiting. In De Nieuws BV legt Natascha van Weezel uit waarom zij het artikel zo belangrijk vindt en waarom het belangrijk is stil te staan bij de betekenis hiervan.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1