appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Natasja Gibbs

Actie voor gezin uit Azerbeidzjan

maandag 28 september 2020

Rufat Rustamli vluchtte op zijn 14de, samen met zijn ouders en zijn zusje, vanuit Azerbeidzjan naar Nederland. Het land kent een harde regering en omdat vader actief is bij de oppositie vreest het gezin voor hun veiligheid daar. Maar na zes jaar is nu besloten dat ze terug worden gestuurd naar Azerbeidzjan.

Wat dit betekent voor het gezin en hoe lastig het is om aan te tonen dat je om politieke redenen gevaar loopt bespreekt Natasja Gibbs met Rufat Rustamli zelf, zijn vriend Eg de Jong en met Sander Schaap van VluchtelingenWerk Nederland.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1