appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Patrick Lodiers

Duivelse vrouwen op het witte doek

vrijdag 11 september 2020

Wie kent haar nog? Nurse Ratched uit de filmklassieker One Flew Over The Cuckoos Nest? Vanaf volgende week is de wrede verpleegster terug te zien in haar eigen Netflix-serie. Reden voor De Nieuws BV om dieper in de wereld te duiken van vrouwelijke film- en televisieschurken.

Roelof de Vries spreekt hierover met twee van Nederlands beste schurken ooit: Monic Hendrickx en Inge Ipenburg. En met filmschurkenfannaat Elfie Tromp, die de komende maanden ook zelf als duistere gastvrouw op de planken staat met haar voorstelling “NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond)"

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1