appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Humberto

De Nieuws BV

Presentator: Natasja Gibbs

Vertrekkende Kamerleden: "Het is soms wel 'hyperig' in de Kamer"

woensdag 12 augustus 2020

Hoewel er afgelopen jaren veel aandacht is geweest voor Kamerleden die vroegtijdig het strijdtoneel in Den Haag verlieten, zijn er ook Kamerleden die wel hun termijn uitzitten en aankondigen bij de volgende verkiezingen niet verder te willen. Met een aantal van hen spreekt De Nieuws BV de komende weken. 

Deze week zijn Joël Voordewind (CU) en Kees Verhoeven (D66) te gast. Voordewind zit al 14 jaar in de Tweede Kamer en Verhoeven 10 jaar. Ze vertellen over de irritaties als Kamerlid, het verschil tussen het opereren vanuit de coalitie en de oppositie én over de plannen die nog op de plank liggen voor de komende maanden. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1