appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine

De Nieuws BV

Presentator: Patrick Lodiers

Kankerverwekkende stof aangetroffen in paracetamol

vrijdag 10 juli 2020

Het Chinese bedrijf Anqiu Lu’an Pharmaceutical, producent van de werkzame stof in paracetamol, levert grondstoffen die kankerverwekkend zijn. Grondstoffen die ook terecht komen in de paracetamol die in Nederland in de winkels ligt. Dat blijkt uit onderzoek van NRC en televisieprogramma Zembla. 

Onderzoeksjournalist Jos van Dongen van Zembla en toxicoloog Martin van den Berg leggen uit welke risico's we lopen en of er een alternatief is. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1