appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Moederschap op het witte doek

woensdag 17 juni 2020

De film Proxima, die nu in de bioscoop is te zien, gaat over een vrouwelijke astronaut die zich voorbereidt op een ruimtereis, maar daarvoor wel haar 8-jarige dochter op aarde moet achterlaten. Oftewel: Kun je én naar Mars én nog steeds een goede moeder zijn? 

'Eindelijk wordt het onderwerp 'moederschap' nu eens echt op de kaart gezet', jubelde de Volkskrant. En dat is bijzonder, volgens de krant: 'want moeders komen er in films vaak bekaaid af'. Er waren lange tijd twee categorieen: de heilige en de heks.

Filmjournalist van de Volkskrant Floortje Smit, die ook de regisseur van Proxima, interviewde en NRC cultuurjournalist Joyce Roodnet vertellen over moederschap op het witte doek.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1