appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Luister terug

Museum van de Democratie met Jan Anthonie Bruijn

maandag 30 maart 2020

Het lijkt in deze tijd alsof de democratie tot stilstand is gekomen, maar niets is minder waar. Ondanks dat de politiek aan het oog onttrokken is, werken politici achter de schermen gewoon door. 

Dat was ten tijde van de Tweede Wereldoorlog wel anders. Toen lag onze democratie echt stil. Pas op 20 november 1945 kwamen de Eerste en Tweede Kamer weer bij elkaar voor een zogeheten bijzondere verenigde vergadering. In De Nieuws BV zet de voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, die vergadering bij in het Museum van de Democratie en legt hij uit waarom die vergadering in het museum thuishoort.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1