appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Luister terug

Kamerlid Sjoerdsma en Truus Vegter over terughalen Nederlanders uit het buitenland

woensdag 25 maart 2020

Tienduizenden Nederlanders die zich voor werk, studie of vakantie in een ver buitenland bevinden, zijn daar gestrand. Een nieuw meldpunt van het ministerie van Buitenlandse Zaken moet soelaas bieden. Veel reizigers zijn gefrustreerd omdat ze weinig informatie of steun kregen van ambassades. D66-Kamerlid en voormalig diplomaat Sjoerd Sjoerdsma heeft contact met Nederlanders van Zuid-Amerika tot Bali. Hij snapt de frustraties, maar benadrukt in De Nieuws BV, dat het ambassadepersoneel "zich helemaal uit de naad werkt". 

Met een handvol andere beheerders coördineert Truus Vegter een aantal appgroepen met honderden Nederlanders die in Peru zijn gestrand. Zij vertelt over landgenoten die 's nachts door de politie uit een hostel werden gehaald en uren lang op straat moesten staan.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1