appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend

De Nieuws BV

Luister terug

Museum van de Democratie met Joost Bekendam

maandag 23 maart 2020

Deze gekke tijden vragen om veel creativiteit van de culturele sector. Veel musea bieden nu online content aan om de mensen toch een stukje van de huidige tentoonstelling te laten beleven. 

Gelukkig was het Museum van de Democratie al online te vinden en ook nu wordt er weer een interessant item toegevoegd aan de collectie. Dit keer zet Joost Bekendam, politiek redacteur van De Nieuws BV, een parlementaire enquete bij in het museum.

Een parlementaire enquete is een middel voor onder andere de Tweede Kamer, waarmee een onderzoek ingesteld kan worden naar bepaalde misstanden in de politiek of de samenleving. Bekendam heeft ervoor gekozen de enquete uit 1887 bij te zetten. De enquete naar de toestand in de fabrieken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1