appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Renze Klamer

Luister terug

Jetty Voermans stond aan de wieg van de decentralisatie van de zorg. En heeft nu spijt.

dinsdag 11 februari 2020

De problemen in de ouderenzorg stapelen zich op. En tóch is het nog niet te laat om de ouderenzorg te redden. Dat denkt althans Jetty Voermans, die zelf aan de wieg stond van de wet die het Nederlandse zorglandschap voorgoed veranderde. Vol goede moed werkte zij decennia lang mee aan de decentralisatie van de ouderenzorg. En nu, op 78-jarige leeftijd heeft ze spijt. 

Haar dochter, journalist Carlijne Vos, tekende haar verhaal op in de Volkskrant. Zowel moeder als dochter pleiten voor de terugkeer van het verzorgingstehuis. In De Nieuws BV vertellen ze hoe de ouderenzorg nog gered kan worden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1