appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Luister terug

Het nieuwe lezen: De populariteit van Instadichters

donderdag 7 november 2019

In het tweeluik 'Het nieuwe lezen' ontdekken we nieuwe vormen van lezen. Want je hoort steeds vaker dat jongeren steeds minder lezen. Maar is dat ook echt zo? Ze lezen misschien minder of geen boeken, maar wel heel veel op hun telefoon. 

In dit tweede deel hebben we het over poëzie op Instagram. Dat is namelijk hartstikke populair, vertelt literatuurwetenschapper Kila van der Starre. Dichters bereiken met hun korte versjes of gedichten duizenden volgers, vooral jonge vrouwen. Ook dichtbundels van Instadichters verkopen goed. 

We praten erover met Kila van der Starre en Lars van der Werf, bekend van Versjes van Lars. Hij heeft 22.000 volgers op Instagram en al meerdere boeken op zijn naam staan.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1