appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Luister terug

Partydrugs als medicijn, van GHB tot MDMA

maandag 4 november 2019

Partydrugs als medicijn, het klinkt te gek voor woorden, maar dat is het misschien niet. Er komt steeds meer onderzoek naar de heilzame werking van drugs. Er begint binnenkort een proef waarbij PTSS patiënten behandelt worden met MDMA. Daarnaast wordt partydrug GHB al gebruikt in de behandeling van mensen met narcolepsie. 
Dokter Gert Jan Lammers is neuroloog en behandelt mensen met narcolepsie met GHB. Joost Breeksema is onderzoeker aan de universitair medisch centra van Leiden en Groningen. Hij weet alles over het gebruik van psychedelica in de psychotherapie. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1