appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Patrick Lodiers

Luister terug

'Als je geld hebt mag alles, als je arm bent word je gepakt'

donderdag 24 oktober 2019

Chili is het rijkste land van Zuid-Amerika. Maar toen het metro-kaartje daar met een paar cent omhoog ging, gingen duizenden mensen de straat op. Met minstens vijftien doden tot gevolg.

Nicole van Baal, half-Chilieens, vertelt waarom haar 75-jarige oude moeder met haar potten en pannen de straat op is gegaan om te demonstreren.

Niet alleen in Chili is het onrustig. Ook in Bolivia, Ecuador, Argentinie en Peru gaan mensen massaal de straat op.  Volgens Zuid-Amerika-journalist Edwin Koopman heeft elk land zijn eigen verhaal maar zijn er ook parallellen.  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1