appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

De opkomst van de kroongetuige

maandag 10 december 2018, 12:04 uur

De Kroongetuige. Steeds vaker wordt er in strafzaken gebruik van gemaakt. Vanmiddag begint bij de rechtbank in Den Bosch het Hoger Beroep tegen Patrick V, hij staat terecht voor de moord op Tommie van der Burg. Ook in deze zaak heeft Justitie een deal gesloten met een kroongetuige. 

Waarom wordt dit middel steeds vaker ingezet? En is het wenselijk? Daarover praten misdaadverslaggever van de Telegraaf Mick van Wely en strafrechtadvocaat Mariëlle van Essen. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1